info@brouwerijeleven.com

Shop hier onze bieren 

Samen brouwen met Brouwerij ‘t IJ

Zoals je weet zijn wij GEK op samenwerken! Dat doen we natuurlijk met ons team en verschillende ondernemers met passie voor hun product of dienst. Maar we vinden het ook fantastisch om mooie bieren te maken met andere brouwers. Samen brouwen is iets dat we het liefste doen. Het is een mooie kans om kennis te delen, de creativiteit nog meer te laten vloeien en bovenal: de liefde voor bier samen te vieren. Daarom: een nieuwe collab, mét een van Nederlands grootste, bekendste brouwerijen: Brouwerij ’t IJ! Al zeggen we het zelf: wauw, wat was dit een toffe samenwerking!

IJ-leven. De samenwerking

Het is misschien een opvallende match tussen onze twee brouwerijen. Brouwerij ’t IJ is een stuk groter, bekender en focust op een andere doelgroep in vergelijking met onze brouwerij. Toch merkten we al gauw dat we juist veel met elkaar gemeen hebben. En dat we, naast onze professionele samenwerking, het heel gezellig met elkaar kunnen hebben 😉 We delen een enorm enthousiasme voor het brouwen van mooie bieren, waarin we beiden de uitdaging opzoeken en streven naar de hoogst haalbare kwaliteit.
Loes van Impelen (Brouwerij Eleven): “We hadden nog niet eerder met zo’n groot bedrijf samengewerkt, voor ons dus ook een leerzame ervaring! We hebben er veel tijd voor genomen, zaten regelmatig met elkaar om de tafel en namen een kijkje in elkaars brouwerij. Ook de brouwdag zelf was echt een dagje uit: met het hele team naar Amsterdam om het daadwerkelijke brouwen in gang te zetten. Alle onderdelen kwamen in deze collab aan bod. Het was meer dan alleen ‘samen een handje hop in de ketels gooien’. Van marketing tot sales, en van brouwen tot schoonmaken: we hebben echt in alles samengewerkt.”

Lovebirds

En dan het bier…: Lovebirds. Van ons, voor echt iedereen – met liefde en passie gemaakt! Een Fruited Wheat Ale van 5,6% waar een enorme bak fruit aan toe is gevoegd! Door de tarwe heeft het bier een lekker vol karakter. In combinatie met de friszoete smaak van verse frambozen, plus de toevoeging van bloedsinaasappel en citroen heeft het bier een aangenaam verfrissend zuurtje. Perfect voor de komende zomer!

Waar de naam vandaan komt? Louis Croonen (Brouwerij ’t IJ): Het bier dankt haar naam aan de new-found love tussen onze brouwerijen, maar ook aan onze nieuwe favoriete beer-bird. Ik sloot bij een van de besprekingen aan, maar kwam vanuit mijn vakantie. Net op tijd, maar geen tijd om m’n reisgezelschap thuis af te zetten: Tweety de dwergpapegaai! Die kon natuurlijk niet in een warme auto zitten wachten. Zo legden wij ons ei, onder toeziend oog van Tweety. Of, zoals ze die in het Engels noemen: een Lovebird!.”

Toegankelijk craftbeer

“We hopen de weg vrij te maken voor nieuwkomers in de enorme wereld van speciaalbier. Het is craft, maar niet overdreven ingewikkeld. Het frisse zuurtje daagt uit, maar schrikt niet af. Het verse fruit is fris en zacht, maar niet te zoet. Het bier is zit vol smaak, maar blijft prikkelend en uitdagend als nieuwe telg in het land van de speciaalbieren.”
Wil je als een van de eersten een slok nemen van ons nieuwe collabbier en proosten met de brouwers? Kom dan langs op donderdag 8 juli van 15 tot 18 uur langs bij de feestelijke lancering van Lovebirds bij Op Zuid (Neerlandiakade 2B in Utrecht)! Als je ook een hapje wilt blijven eten bij Op Zuid reserveer dan alvast hier.

P.s. Wil je ook beter leren brouwen? Bezoek dan The Craft Beer Academy!

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende specials en toffe collabs?

Of wil je graag een maandelijkse blog ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0
0
Je winkelmand
Calculate Shipping