info@brouwerijeleven.com

Shop hier onze bieren 

Het ontstaan van onze brouwerij

We brouwen inmiddels alweer bijna vijf jaar Utrechts bier vanuit onze brouwerij in Kanaleneiland. Maar voor degene die ons nog niet zo lang kennen; hoe is ons avontuur eigenlijk begonnen en waar staat toch die elf in de naam Brouwerij Eleven voor? Wij stellen ons graag voor!

Brouwerij Eleven is gestart door Loes van Impelen en Kevin Hageman. Brouwmeester Kevin heeft bier door zijn aderen lopen. Die passie zette hij om in werkervaring en een bak vol technische kennis, opgedaan bij Brouwerij de Molen en Oedipus Brewing. Kortom: hij komt van goeden huize! Door haar achtergrond in horeca en events is Loes (ook de partner van Kevin) organisatorisch sterk, heeft een goed gevoel voor waardevolle contacten én toffe samenwerkingen. 

Dat laatste is hun gezamenlijke passie geworden: samen mooie bieren brouwen. Samen met andere lokale ondernemers, samen met gevestigde brouwerijen en samen met onze drinkers komen we op de tofste ideeën die ons inspireren om mooie bieren te brouwen. Kortom: samen staan we sterker. Bij ons is 1 + 1 namelijk geen 2, maar 11. Wij zijn Brouwerij Eleven!

Onze eigen brouwerij

In 2016 begon het te kriebelen, we wilden voor onszelf werken! Na veel steun van vrienden en familie, maar ook zweet, tranen en papierwerk brouwden wij in 2017 ons eerste biertje in onze eigen brouwerij. Het zijn gezamenlijke krachten gebundeld. Van ons team intern, samenwerkingen met bevriende brouwerijen en andere externe partijen, tot de bijzondere ervaringen en personen uit onze omgeving waar onze bieren het verhaal van vertellen. Neem bijvoorbeeld onze ‘Papa Beer’, een frisse en fruitige NEIPA. Dit bier is opgedragen aan onze vaders die enorm veel hebben geholpen tijdens de opstart. Sterker nog: een van onze vaders werkt inmiddels met ons mee in de brouwerij!

Team Brouwerij Eleven

Inmiddels is onze brouwerij verdubbeld, hebben we een eigen brouwbar en is ons team flink gegroeid. Kevin is de hoofdbrouwer, ondersteunt door Indra, Chris, Salim, Daan en Martijn, Loes regelt de administratie, marketing en alles dat niet met bier te maken heeft, Manuel is onze salestopper, Sterre en Saskia verzorgen de vormgeving en we hebben wisselend meerdere stagiaires die helpen met brouwen.  Een topteam als je het ons vraagt! 

Team Brouwerij Eleven

Collabs

Samenwerken en samenwerkingen zullen altijd centraal staan in onze brouwerij. We doen meerdere collabs per jaar en brouwen soms zelfs ook samen met toffe bedrijven uit het hele land. Daarnaast zitten we graag aan tafel bij de zaken waar ons bier geschonken wordt. Zo kunnen we meer vertellen over onze brouwerij, de achtergrondverhalen van onze bieren delen én proeven van het concept en de menukaart. Wie weet komen we daar, aan de bar, wel weer tot mooie ideeën en samenwerkingen!

Wil jij jouw eigen ‘brouwskills’ verbeteren? Breng dan eens een bezoek aan The Craft Beer Academy. Een initiatief van Brouwerij Eleven waar je beter leert brouwen.

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende specials en toffe collabs?

Of wil je graag een maandelijkse blog ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0
0
Je winkelmand
Calculate Shipping