info@brouwerijeleven.com

Shop hier onze bieren 

De biertrends voor 2021 van Brouwerij Eleven

De biertrends voor 2021

In 2020 hebben de voorspelde biertrends echt maar amper de kans gehad om op de tap te verschijnen. Geen bierfestivals (wel online alternatieven), geen stevig terrasseizoen en ook uitgebreid rondneuzen in bierwinkels ging niet. De echte beergeek heeft de biertrends voor 2021 vast niet gemist, maar het grote publiek waarschijnlijk wel. Voor dit jaar hebben we goede hoop voor de biermarkt. Lees hier wat er zoal staat te gebeuren!  

Zuur in de fles

Bij zuur bier moet je echt niet alleen denken aan die enorm zure Geuze Boon’s, maar ook aan complexere pastry sours en Barrel Aged Wild Ales. Wij brouwden vorig jaar Over the Rainbow, een Sour /fruited Gose, en we ontwikkelden (samen met Brouwerij Poesiat & Kater) de Brett Atomic Monster. Een zuurtje verrast. Voor de beer-curious horecagast een hele fijne om op een kaart te ontdekken.

We dryhoppen wat af

Niet helemaal nieuw, maar zeker een toffe ontwikkeling. Een heuse ode aan ons favoriete ingrediënt in bier: hop! Door dryhoppen (het toevoegen van extra hop na de eerste hoofdvergisting) krijg je meer fruitige smaken en aroma’s in het bier. De hop die vóór het koken wordt toegevoegd, wordt door de verhitting wat bitterder. Terwijl de hop die achteraf in het afgekoelde brouwsel gaat nog vol zit met smaakvolle hopoliën! Dryhoppen begint ook een onmisbare stap te worden in het brouwen van de (American) IPA. Inmiddels op de markt: Dubble Dry Hopped, Triple Dry Hopped en zelfs Quadrupel Dry Hopped.

Biercollabs

Bieren gebrouwen samen met de horeca, bieren gebrouwen om de horeca te steunen en bieren gebrouwen met andere brouwers. Deze toffe initiatieven blijven we zien. Echt een motto dat ons aan het hart gaat: ‘samen staan we sterker’! Zeker in een tijd als deze. Brouwerij Frontaal, Rott Brouwers, Van Moll, Hommeles… Wij houden van onze collab-partners!

Alcoholvrij of -arm bier wordt steeds beter
Dat ‘minder alcohol’ niet ‘minder smaak’ betekent wordt steeds meer vanzelfsprekend. Deze trend blijft onverminderd doorzetten. Van rauwe micro-brewery tot de grote jongens: ze brengen allemaal een bier uit dat laag in alcohol is. Ook in 2021 zal er weer volop geëxperimenteerd worden met verschillende biersoorten met een laag promillage. Vooral onze Utrechtse biervrienden van vandeStreek hebben een al een mooie verzameling van alcoholarme en alcoholvrije bieren gebrouwen! Check ze in hun webshop.

Schwartzbier of Lagers
Ze komen weer steeds vaker voorbij; Lagers. Het valt op dat er vooral steeds meer Schwarzbieren en Black Lagers zijn. Qua smaak is dit bier een combinatie van een porter of stout met pils. De diepte van koffie en karamel met de frisheid van een pils. Ze liggen steeds vaker bij speciaalbierwinkels, maar zijn ook te vinden in de supermarkt. Zoals bijvoorbeeld de Black Lager van Maximus. Als mensen wennen aan dit smaakprofiel, zal de vraag in de horeca vast ook groeien. En terecht! Ze zijn licht, verfrissend en toch verrassend. Kortom: Schwartz wordt een trend!

Wil je zelf (beter) leren brouwen? Bezoek dan The Craft Beer Academy!

 

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende specials en toffe collabs?

Of wil je graag een maandelijkse blog ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0
0
Je winkelmand
Calculate Shipping