info@brouwerijeleven.com

Shop hier onze bieren 

De 11 beste biercafés van Utrecht

Op zoek naar een (nieuwe) plek om gezellig af te spreken met vrienden? Waar ga je binnenkort reserveren en, misschien nog wel belangrijker, waar hebben ze het beste bieraanbod? Hieronder vind je onze 11 favoriete biercafés in Utrecht.

Brewpub De Kromme Haring

Bij Vechtclub XL vind je onze biervrienden van brouwerij De Kromme Haring. Hun bieren zijn eigenzinnig, verrassend en experimenteel gebrouwen. Van frisse Saison met yuzu tot een Russian Imperial Stout. Ze hebben een groot terras en omdat het net buiten het centrum is, zit je hier lekker rustig.

De Bierkantine

There’s a new kid in town! Kantien verhuist en daarvoor in de plaats komt De Bierkantine. Wat je kunt verwachten? Veel Nederlands bier, BBQ walhalla én retro arcade. Precies zo’n plek die nog mist in Utrecht. Zon erbij, terras op en het voelt bijna alsof je op een festival bent.

Café de Zaak

Op het Stadhuisplein, een van de leukste pleinen van de stad, vind je het altijd gezellige Café de Zaak. Hier kom je ’s ochtends vroeg voor een kop koffie in de krant en ’s middags om flink te proosten met je vrienden. Ook leuk: De Zaak heeft een bring your own food beleid. Je kunt dus zelfs iets lekkers halen (of laten komen).

Eetcafé Lombok

Lombok heeft één van de zonnigste terrassen van de stad. Op de menukaart staan originele gerechten van over de hele wereld. Je drinkt funky (lokale) bieren. Naast het vaste assortiment is er altijd genoeg bijzonders in huis, dus vraag het personeel vooral naar de specials!

Taplokaal Gist

Bij Taplokaal Gist hebben ze maar liefst 30 taps. Ze schenken vooral bier van de kleinere (Utrechtse) brouwerijen. Ook uit de keuken van Gist komt veel lekkers. Geen burgers en patat, maar kabeljauw met roze peper beurre blanc of Stour parfait met pain perdu. Uiteraard mét bier pairing.

LE:EN

LE:EN is geen specifiek biercafé, maar het megaterras op Rotsoord met smaakvolle Aziatische menukaart kan deze niet ontbreken in de lijst. Hier drink je bijpassende bieren met een exotische smaak als Chinese Tsingtao en iKi.

Café DeRat

Laat het formaat van dit café je niet afschrikken, want de bierkaart hier is indrukwekkend. Ze hebben zelfs een aparte kaart voor zuurbieren. Café DeRat (inclusief piano en huiskatten) staat op RateBeer bekend als beste (bier)café van Utrecht.

Springhaver

Dit bruine café is een graag geziene gast in ieders favorietenlijst. De ongedwongen sfeer, ruime porties en mooie bierkaart maakt dit een plek waar je de hele dag kunt blijven hangen.

Op Zuid

Een horecazaak op een unieke locatie aan het water. Bij Op Zuid kun je letterlijk je (roei)boot/kano aanleggen en het terras opklimmen. Verder kom je hier voor New York style pizza’s, burgers en snacks inclusief ruim veertig bieren op de kaart.

Kafé België

Kafé België is een van de meest iconische cafés van Utrecht. Hier proef je meer dan tweehonderd verschillende soorten bier van over de hele wereld, dus niet alleen uit België. Bitterbal erbij en je dag is compleet.

Hofman Utrecht

In dit oude schoolgebouw kom je niet alleen voor het café of het enorme terras, maar ook de sfeervolle events. Café Theater Festival, avonden vol livemuziek, tap take-overs én in de zomer bierfestivals op het Janskerkhof. Gezelligheid gegarandeerd!

Horecaburgemeester Biercafés Utrecht

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende specials en toffe collabs?

Of wil je graag een maandelijkse blog ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0
0
Je winkelmand
Calculate Shipping