info@brouwerijeleven.com

Shop hier onze bieren 

Crowdfunding Brouwerij Eleven

1+1=11

Bij speciaalbierbrouwerij Eleven draait alles om samenwerkingen. Samen met andere lokale ondernemers, samen met gevestigde brouwerijen en samen met onze drinkers komen we op de tofste ideeën die ons inspireren om mooie bieren te brouwen. Kortom: samen staan we sterker. Bij ons is 1 + 1 namelijk geen 2, maar 11. Wij zijn Brouwerij Eleven!

Bijna 5 jaar geleden begon het avontuur van Kevin en Loes. Hij zit boordevol technische kennis en heeft de brouwerij eigenhandig gemaakt. Zij ontfermt zich over het organisatorische deel van het bedrijf. Kevin is bij twee vooraanstaande brouwerijen brouwer geweest en heeft ruim tien jaar ervaring. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een vliegende start hebben gemaakt. Met de communicatiekunsten van Loes heeft Brouwerij Eleven in een rap tempo een prachtig klantenbestand opgebouwd. Inmiddels hebben we een gepassioneerd team dat dagelijks vol enthousiasme meewerkt om onze ambities waar te maken. Daarnaast hebben we met flink wat gevestigde brouwerijen samengewerkt en stonden we op grote bierfestivals tussen bekende internationale brouwerijen.

Crowdfunding 2020

Vorig jaar ging onze eerste crowdfunding van start. En met succes. Binnen vijf weken werd 142% van het benodigde bedrag verzameld, dankzij ruim 200 investeerders. Met deze investering konden we de eerste stappen maken om verder te groeien: een groter brouwhuis, een proeflokaal en de opstart van een eigen blikkenlijn. Maar dat niet alleen, sindsdien voelen we ons gesterkt door een groep van 210 Eleven-ambassadeurs die we maandelijks op de hoogte houden van nieuwe stappen.

Inmiddels is het proeflokaal een feit. Ideaal voor (zakelijke) evenementen en proeverijen. We hebben de keuze gemaakt om een groter brouwhuis aan te schaffen na het behalen van de crowdfunding, wat logischerwijs ook hogere kosten met zich meebracht. Dit was een enorme klus, maar er kan nu meer en efficiënter worden gebrouwen. Deze investeringen gingen ten koste van ons derde doel van de vorige crowdfunding: de aanschaf van een eigen afvuller.

Crowdfunding 2021

Ondanks dat de afgelopen twee jaar erg spannend zijn geweest voor veel ondernemers, merkten we dat ons klantenbestand bleef groeien. Ondanks Covid hebben we onze jaaromzet weten te verdubbelen en daar zijn we trots op. Daarom durven we nu ook met het volste vertrouwen te beginnen aan een volgende stap. Als de puntjes op de i staan, hebben we alles in huis om onze droom verder te verwezenlijken.

De vorige crowdfunding hebben we als ontzettend positief ervaren. We hebben een fijne community om ons heen gevormd waar we veel contact mee houden via mailings en borrels. Door het vertrouwen van onze investeerders konden we met veel liefde en aandacht werken aan de groei van ons bedrijf. Maar om écht te kunnen vliegen, zijn er extra investeringen nodig. Daarom zijn we een nieuwe crowdfunding gestart. Ons nieuwe plan bestaat uit de volgende zaken:

Afvuller: Op dit moment vullen we onze blikken met een machine die we incidenteel huren. Dat is lastig qua planning en relatief duur. Een eigen machine zou ons een hoop opleveren. We hebben ons oog laten vallen op de Wild Goose WG4. Hiermee vullen we zo’n 45 blikken per minuut.

Centrifuge: Hiermee separeren we het bezinksel van het bier. Zo halen net dat beetje extra bier uit de tank als deze bijna leeg is. Per tank levert dit ons bijna 20% meer bier op. We gaan voor de Alfa Laval Brew 80

Barrels: Een barrel-aged lijn is een grote droom van ons hele team. Dit vraagt geduld, want wat we nu brouwen is in het najaar van 2022 klaar. Barrels, oude eikenhouten vaten van sherry, whiskey en bourbon, geven het bier extra smaak en een bijzonder stevig aroma. Hiermee kunnen we exclusieve bieren ontwikkelen die ons als brouwerij verder onderscheiden.

Het financiële plaatje

We hebben op dit moment een fantastische brouwerij staan, maar we draaien nog niet op volle capaciteit omdat de blikkenlijn en centrifuge ontbreken. En dat is nodig om echt een stap te kunnen maken en nog meer bieren te brouwen en samenwerkingen aan te gaan! Daarnaast vinden we het maken van barrel aged bieren één van de leukste dingen om te doen, dus daar gaan we graag (meer) mee aan de slag.

De financieringsbehoefte voor het totaalplaatje is €350.000 euro. We hebben dit opgesplitst in twee tussenstappen:

DOEL 1

– Blikkenlijn: €140.000
– Centrifuge: €60.000

DOEL 2

– Barrels + werkkapitaal: €150.000
 

We kunnen jouw investering goed gebruiken en daar krijg je veel moois voor terug. Je ontvangt een rendement van 4,5% per jaar bij een looptijd van vijf jaar. Investeer je bijvoorbeeld €1000, dan ziet de aflossing er zo uit:

Jaar 1
Rente: €45
Aflossing: €0
Totaal: €45,00

Jaar 2
Rente: €45
Aflossing: €250
Totaal: €295,00

Jaar 3
Rente: €33,75
Aflossing: €250
Totaal: €283,75

Jaar 4
Rente: €22,50
Aflossing: €250
Totaal: €272,50

Jaar 5
Rente: €11,25
Aflossing: €250
Totaal: €261,25

Totaal
Rente: €157,50
Aflossing: €1.000
Totaal: €1157,50

Naast dit rendement willen we je graag op nog meer manieren bedanken voor je steun en vertrouwen. Van een uitnodiging tot de investeerdersborrel tot exclusieve barrel aged beers en toffe merchandise. We hebben de volgende bedankjes voor onze investeerders:

 • – €250 euro: welkom op de Investeerdersborrel
 • – €500 euro: Welkom op de investeerdersborrel + Bierpakket met 6 bierel
 • – €1000 euro: Welkom op de investeerdersborrel + Bierpakket met 12 bieren
 • – €2000 euro: Welkom op de investeerdersborrel + Bierpakket met 18 bieren, waaronder barrel aged beers
 • – €5000 euro: Welkom op de investeerdersborrel + Bierpakket met 24 bieren, waaronder barrel aged beers en merchandise

Wil je liever niet investeren, maar wel graag meebouwen aan ons verhaal? Dan kun je een tegoedbon aanschaffen ter waarde van €50 t/m €250. Deze bon kun je inwisselen in de webshop of bij de bar.

  Bouw mee aan ons verhaal

  Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Loes van Impelen via de mail: info@brouwerijeleven.com of telefonisch via: 0681161884. Op onze Instagram en Facebook vind je meer informatie over ons en onze missie. Neem vast een kijkje en blijf op de hoogte van ons plan door je in te schrijven voor de nieuwsbrief (dit kan onderaan de website).

  Wij zijn klaar voor de volgende stap en hebben heel veel zin om dit met een fijne groep ambassadeurs aan te gaan doen. Bouw jij mee aan ons verhaal en wil je profiteren van een goede rente en leuke cadeaus? Investeer dan nu!

  in deze video vertellen we je over onze plannen

  Brouwerij Eleven Crowdfunding 2021

  Wil je op de hoogte blijven van de aankomende specials en toffe collabs?

  Of wil je graag een maandelijkse blog ontvangen?

  Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

  0
  0
  Je winkelmand
  Calculate Shipping