Eleven & Nona Pedis

Eleven & Nona Pedis

LOMBOK-BOK

Samen met Nona Pedis hebben wij een bok gemaakt! Nona Pedis maakt in Utrecht authentieke, super smaakvolle sambals. De Indonesische familierecepten zorgen ervoor dat je met één hapje al het gevoel hebt in Indonesië te zijn.  En het leek ons leuk om een bok te maken met een beetje spicy karakter.

Dus Almer en Rosalie namen wat potjes sambal mee om te proeven en te bepalen welke ingrediënten we  gebruiken voor de bok. Na een paar flinke happen sambal, kwamen tot de conclusie dat de lombok (rode peper), in combinatie met kokos een waanzinnige toevoeging voor een bok kan worden.

 

We hebben met elkaar een recept gemaakt: een dubbelbok als basis, waar we de lombok peper in de tijdens het maischen en tijdens de kook toevoegen. Daarnaast hebben we nog smaak getrokken uit de lombokpeper en geroosterde kokos. Dit hebben we op pure alcohol gezet; deze substantie wordt gefilterd en net voor het afvullen toegevoegd aan het product.

De naam is lekker dubbelzinnig: Lombok voor de wijk in Utrecht, het eiland in Indonesië en natuurlijk de peper. En Lombok-bok omdat het een dubbelbok is geworden 😉 Nog even geduld… Over een paar weken kunnen we het resultaat onthullen!

Geef een reactie