Eleven & Léon

Eleven & Léon

Bier & Cider

Een tijd geleden kwamen Leon en Loes elkaar tegen en raakten aan de praat over bier, likeuren, gedestilleerde dranken fruit. Wat een gekke combinatie, denk je misschien. Maar Leon komt uit Stevensbeek, waar zijn ouder een appel- en perengaard hebben. Leon is ermee opgegroeid, maar wilde het niet zijn toekomst maken. Wat wij wel wilde, was likeuren maken en een eigen distilleerderij beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Hij gebruikt het fruit dat net niet de supermarkt redt voor zijn dranken. Hij maakt verschillende likeuren en stookt alcohol uit andere dranken, om daar bijvoorbeeld whisky of gin van te maken. Hij heeft een prachtige koperen ketel staan in Stevensbeek.

Bij de vraag of hij wel eens cider had gemaakt, gingen zijn ogen al lichtjes twinkelen. ‘Nog niet gemaakt, maar het is zeker wel een toekomstdroom’, was het antwoord. Hij had niet de capaciteit en zijn vergistingstanks zijn niet klimaat-gecontroleerd. Dus één en één is twee: Leon nam zijn fruit mee, om bij ons cider te maken. Het was de eerste keer voor Kevin en Leon om dit te doen. Samen gingen ze op onderzoek uit en bedachten een recept voor de cider.

We waren er samen snel over uit: het moest een cider worden volgende de Franse benadering: lekker fris, maar wel met een park, zoals Kevin dat zou zeggen. Het proces is goed verlopen: na een paar weken lekker te vergisten, zijn de appels bijna droog vergist. Het fris, zure en zoete karakter past prachtig bij het droge en mousserende karakter van de cider.

Inmiddels zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een etiket. De naam is al bedacht: Shepherd’s Cider, want naast de passie voor het maken van dranken, is er ook een gedeelde liefde voor herders. We hebben beide twee herders en dat is natuurlijk super toevallig! Nog een paar weken en dan is de cider te bestellen! Stay tuned!

 

Geef een reactie