#1. Must go to…..

#1. Must go to…..

Café DeRat

Utrecht bruist van de leuke plekjes waar je terecht kan voor een lekker biertje. Het Heineken assortiment en de stoffige bierkaart van deze magnaat, verdwijnen stukje bij beetje uit de Utrechtse horeca. De opkomst van craftbeer helpt hier natuurlijk goed aan mee en Utrecht heeft dan ook veel goede brouwerijen.

 

Café DeRat is één van de bekendste biercafé’s uit Utrecht. Een bruin café waar de katten een onmiskenbaar kenmerk zijn en waar de stamgasten elke avond hun gezicht laten zien. Het is ons kent ons, maar de toerist is ook prima welkom. Een vaak wisselende bierkaart met hele speciale en unieke bieren. Van een mooi assortiment zure bieren tot de meest dikke stouts. En elke barman of -vrouw heeft geschikte kennis en helpt je graag bij het maken van een keuze. Een ware aanrader als je in Utrecht bent!

 

De eigenaar van café DeRat had nog niet genoeg van bierige café’s en opende daarom – samen met zijn compagnons – een nieuwe zaak. Een totaal andere ambiance en concept, maar met één grote overeenkomst: het schenken van de beste bieren! Bij taplokaal Gist kun je lekker eten en borrelen op een upcoming plek in Utrecht. Je kan op het terras, aan het water, genieten van het uitzicht. Of binnen, waar de energie voelbaar is. Een creatieve en relaxte omgeving en met maarliefst 30 bieren op tap! Ook hier kan het personeel je goed wegwijs maken en dat maakt het maken van een keuze iets relaxter. Want naast het enorme assortiment op tap, hebben ze ook veel bieren op fles. Zeker de moeite waard om lekker bourgondisch te borrelen!

Iets verder uit de stad vind je Venster. Een op Berlijn geïnspireerde plek, waar creativiteit voorop staat. Het ligt naast RAUM: een openbaar expositieplein, waar ook allerlei culturele evenementen plaatsvinden. Bij Venster houden ze van groenten, werken met seizoensproducten en going against the grain. Geen toko die volgende de laatste foodtrends werkt, maar die lekker doet wat ie wilt. Eigenaar Daniel is gek op speciaalbier en neemt alles in huis wat een beetje gek, uniek en vooral lekker is. Het is een lekkere plek om te werken met je laptopje of een hele middag te borrelen in de zon!

 

Heb jij nog een gouden tip voor de lijst met leuke plekken in Utrecht? Laat het ons weten! We zijn gek op nieuwe plekjes!

 

Geef een reactie