Eleven & ROTT

Eleven & ROTT

ROTT & Eleven

 

Samen met brouwerij ROTT uit …. Rotterdam natuurlijk, brouwden een Red Gose. De brouwmeester werkten het recept uit – de één hield zich bezig met de moutbasis en de ander met het hopkarakter. Samen werden de toevoegingen bedacht: lactobacillus als melkzuurbacterie om de PH naar ongeveer 3,5 te krijgen en 100 kg zomersfruit voor het fruitige karakter en de rode kleur.

Op 3 mei kwamen de Rotterdammers naar Utrecht. In teams zijn we aan de slag gegaan: het fruit werd door de blender gejast en het mout werd geschroot. Om dit vette avontuur nooit meer te vergeten, hadden we bezoek van een rasechte Brabander die alles op de gevoelige snaar heeft vastgeld. Met dit youtube filmpje krijg je een beeld van het brouwsel én de gezelligheid die het met zich mee bracht.

Het brouwsel nam twee dagen in beslag, omdat het proces van de zuring ongeveer meer tijd in beslag neemt. We hebben de tentjes opgezet en zijn lekker in de brouwerij blijven slapen!

 

Het fruit hebben we op drie momenten in het brouwsel toegevoegd: tijdens het maischen, het koken en in de hoofdvergisting. Door het toevoegen van Himalaya zout, is er een prachtig balans ontstaan tussen zoet, zuur en zout.

Ook het etiket is een samenwerking geworden van twee ontwerpers: één deel Utrecht en één deel Rotterdam. Tof geworden, toch?

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie